Un directiu de la sanitat britànica emet una “fatwa” de mort contra un altre musulmà per blasfèmia
Un imam, influencer i amb càrrec a NHS va dir en vídeos que un altre musulmà mereixia ser executat per haver ofès el profeta Mahoma. La víctima viu amagada.
Omar Abdallah Mansuur és empleat de nivell mig de la sanitat pública britànica (NHS). Tembé es imam islamista i influencer de l’islam a les xarxes. En un dels seus vídeos incendiaris i plens d’odi deia que un imam musulmà amb qui no està d’acord hauria de ser executat per suposada blasfèmia contra el profeta Mahoma.
L’amenaça de l’imam de l’NHS
Les paraules d’Abdallah Mansur son clares i no deixen lloc a dubtes. En un dels vídeos parlant d’un altre imam, afirma: “Quan es penedeixi, serà posat a mort de la manera com es mata als musulmans. Si no es penedeix, serà atrapat, executat i enterrat en un forat com un gos.” En una altra emissió en directe, declara: “La seva sentència és la mort, fins i tot si es penedeix, el penediment no atura l’execució.” I afegeix: “La seva sang és halal.” Finalment, encoratja l’acció directa amb un missatge alarmant: “Cadascun de vosaltres hauria de fer allò que pugui.”
Aquestes declaracions han estat interpretades per la víctima, per experts i per la policia com una autèntica fatwa, una crida a l’assassinat en nom de l’islam.
La víctima viu amagada fora del Regne Unit
La víctima és també un imam de 32 anys que ha fugit del Regne Unit i viu ara amagat a Europa. “És un malson constant. La meva vida està en perill i visc mirant enrere a cada moment”, ha declarat al Daily Mail (18/05/2025). La policia li ha advertit que no pot tornar al Regne Unit perquè és massa perillós.
Segons explica, ha rebut consells per evitar mesquites i llocs amb molta afluència de persones, i assegura que les amenaces de mort, la intimidació i l’assetjament s’han intensificat. Tem ser assassinat com ho va ser el professor francès Samuel Paty, que va ser decapitat el 2020 després de ser acusat d’haver mostrat una caricatura de Mahoma. “Tinc por que em passi el mateix”, conclou
El “pecat” del víctima és que l’any 2022 va participar en debats religiosos a xarxes socials com Clubhouse. En aquestes xerrades en línia va expressar opinions que alguns sectors islamistes consideren ofensives.
Reacció fluixa de la policia i de la societat
Tot i la gravetat de les amenaces emeses per Omar Mansuur i les conseqüències per la víctima, les autoritats britàniques no han pres mesures contundents. Només l’han suspès de la feina però continua defensant públicament que la pena de mort per blasfèmia és legítima segons la llei islàmica. Assegura que només expressa una “opinió religiosa”.
La policia metropolitana ha traslladat el cas a les autoritats del país europeu on s’amaga la víctima, però no consta cap investigació penal activa al Regne Unit per incitació a l’assassinat. Aquest contrast ha generat indignació entre sectors laics i defensors de la llibertat d’expressió, que assenyalen la hipocresia del sistema: mentre detenen ciutadans britànics per simples opinions a les xarxes socials permeten que un imam que afirmi que “la sang d’un infidel és halal” i anima els seus seguidors a “fer allò que puguin”.
Segona intervenció de la NSS en pocs mesos
La National Secular Society (NSS), una de les veus més actives en defensa de la llibertat de pensament al Regne Unit amb una història de 150 anys. Denuncia aquesta doble vara de mesurar. L’entitat va intervenir fa unes setmanes en un cas en què la fiscalia intentava reintroduir el delicte de blasfèmia contra un home per haver cremat un exemplar de l’Alcorà en públic. Per a la NSS, aquell cas demostrava que la blasfèmia continua sent perseguida de forma encoberta si ofèn sensibilitats islàmiques. Ara, en el cas de Mansuur, l’entitat exigeix que la mateixa llei que es fa servir per castigar opinions incòmodes s’apliqui també a qui promou o justifica assassinats.
La NSS ho té clar: “És inacceptable que a la Gran Bretanya del segle XXI es pugui demanar la mort de suposats blasfems sense conseqüències legals”, afirmen. “L’Estat no pot protegir la llibertat de culte a costa de sacrificar la llibertat d’expressió i la seguretat de les persones.”
La passivitat de l’estat i el silenci d’una part de la societat davant aquests casos envien un missatge perillós: que la violència religiosa pot quedar impune si es disfressa de “llibertat de creença”. Aquesta tolerància, diuen, no protegeix la diversitat, sinó que posa en risc la convivència democràtica.
Semblants
Violador musulmà d’una noia de 15 anys utilitza “diferències culturals” per justificar-se
Campaments d’estiu islamistes per a nens de Londres imposen el hijab a les nenes i la segregació per sexe
Una ONG musulmana vol legalitzar Hamàs al Regne Unit
Un diputat musulmà compara el benestar animal amb les lleis nazis
Diputat britànic diu que el benestar animal és odi a les comunitats religioses
Amenaçat de mort el crític de l’islam que va cremar un Alcorà al Regne Unit
Més Percepcions de
El Regne Unit publica una oferta laboral d’ Administrador de la llei Sharia
Terror en un vol d’EasyJet a Escòcia per crits de “Al·là Akbar” i “avui morirem tots”
TikTok escampa el salafisme emocional entre noies amb el missatge: ‘Sóc feliç amb el meu vel’
Una imam alemanya denuncia que “venen a causar disturbis i a islamitzar”
Musulmans de Berlín celebren al carrer les matances de drusos i cristians a Síría
Ferits els sentiments dels musulmans d’Àustria per la crítica d’una ministra al hijab infantil
MiniMuslim Camp introdueix la segregació religiosa a l’oferta de colònies a Catalunya
Madrid cancel.la el programa de llengua àrab, cultura del Marroc i islam a les escoles
Quatre anys de presó al Regne Unit per vendre carn halal que no ho era
França recorre als tocs de queda per combatre els seus joves als carrers
Un centre salafista de Barcelona educa nenes segons els valors de l’islam del segle VII