Peus de porc contra la construcció d’un centre d’immigrants a Holanda
Els veïns de Berlicum protesten amb peus de porc, ous i petards contra la construcció d’un alberg per refugiats.
Imatge dels peus de porc a la tanca del solar.
Segons informa el mitjà local Digitaal Burg, alguns veïns del poble de Berlicum van organitzar una protesta contra la construcció d’un centre per a entre 250 i 300 sol·licitants d’asil. Entre les accions de rebuig, alguns manifestants van penjar peus de porc a la tanca del terreny on està prevista la construcció de les instal·lacions.
Protesta tensa davant l’ajuntament
Berlicum és una localitat relativament petita i tranquil·la, amb un entorn majoritàriament rural i residencial amb una comunitat cohesionada. La convocatòria de la concentració es va difondre a través de les xarxes socials i va atreure centenars de persones, incloent-hi molts menors d’edat.
La protesta va desbordar-se amb actes violents tot i la notable presència policial. L’ajuntament de Sint-Michielsgestel (al que pertany Berlicum) va ser objecte del malestar: alguns manifestants van llançar ous, van penjar pancartes reivindicatives i van fer esclatar focs artificials.
Tot i que la tensió va ser alta durant una estona, la situació es va calmar cap a dos quarts de vuit del vespre. Després de la protesta, es van registrar danys importants a l’entorn de l’ajuntament. Es preveu que en els pròxims dies puguin tenir lloc noves manifestacions.
Motius de seguretat i mediambientals
Els organitzadors de la protesta justifiquen la mobilització perquè asseguren que l’objectiu és evitar la instal·lació del centre per motius de seguretat i per la seva capacitat, que consideren excessiva per a la zona.
A més, grups ecologistes s’oposen al lloc d’acollida per motius de conservació de la natura, però s’allunyen del vandalisme i el qualifiquen d’inacceptable tot i que entenen el malestar.
Incendi als terrenys i peus de porc
Ja de nit, algú va provocar un incendi als terrenys on s’ha de construir el refugi i va col·locar peus de porc a la tanca que l’envolta. El portaveu del grup de protesta, va allunyar l’organització d’aquest acte específic, dient: “Un individu ho haurà fet. No ens hem de jutjar mútuament, ens necessitem molt en aquesta protesta”.
Els organitzadors s’han compromès a continuar la seva campanya amb una vetllada per als residents prevista per al 2 d’abril, on esperen que les veus locals siguin escoltades per l’ajuntament.
Protestes cada cop més habituals
Als Països Baixos hi ha hagut protestes per l’arribada de refugiats, sobretot homes adults, a pobles i ciutats petites. A Doezum, un poble de 700 habitants a Groningen, l’ajuntament va anunciar la construcció d’un edifici per acollir 100 refugiats amb estatus reconegut. Els veïns van rebre la notícia per carta i no havien estat informats abans. Això va generar malestar i queixes per la manca de diàleg i pel canvi sobtat en la vida del poble. L’arribada prevista suposaria un augment del 14% en la població de Doezum.
En altres punts del país, com Gelderland o Limburg, també hi ha hagut mobilitzacions veïnals contra centres d’acollida d’e d’immigrants. En molts casos, les queixes no se centren tant en la presència de refugiats com en la manca de diàleg democràtic i en la sensació que les decisions es prenen “des de dalt”, sense escoltar les comunitats afectades.
Més Percepcions de
Predicador de Londres vol rapar el front als no musulmans
8 anys de presó per un marroquí per tenir una esclava sexual de 16 anys
El personal sanitari britànic rep una guia per convertir-se a l’islam
El FPÖ sorprèn: aconsegueix suport entre votants d’origen immigrant a Viena
Imam denuncia la infiltració de l’islam polític a les escoles de França
El 70% dels sospitosos de frau en ajudes socials a Àustria són estrangers
La sanitat britànica va convidar el personal a dejunar pel Ramadà en suport als musulmans
Washington reconeix festes islàmiques com a festes estatals
Els defensors dels violadors pakistanesos diuen “putes brutes” a les víctimes